The Dutch store
In de jaren ’50 en ’60 emigreerden flink wat Nederlanders naar Canada. De meeste kwamen van het platteland. Elke tuinder in Ontario heet dan ook Vanderhoeven of DeGroot [Dekroet]. Een eenvoudige test: ga ergens in een veld in zuid-Ontario staan en roep luid: “Oma!”. Binnen enkele momenten zul je worden bedolven door grijze oude vrouwtjes. En al deze grijze vrouwtjes hunkeren vagelijk naar hun vervlogen Hollandse jeugd. Borduursels van molens aan de muur, archaïsche jaren ’50 religie en… the Dutch store. In elk dorpje zit er wel een. Drop, hagelslag, stroopwafels, haring en Babi Pangang omvat het assortiment. En nog een heleboel zaken waar je naar gaat verlangen wanneer je de lage landen achter je hebt gelaten. Een vriendin verzocht ooit, na terugkeer van drie maanden reizen door Azie, op het vliegveld opgewacht te worden met een zak krentenbollen. Blijkbaar ga je dingen missen. Zelfs in Canada.
0 reacties op “The Dutch store”
Geef een reactie
Misschien vind je dit ook leuk
Nieuwe Wateetons site
In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.
Dingen die ons opvielen in Hongarije
Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.
agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?
Schrijf je nu in.
Wateetons wilde weekend
…en de pindakaas, vergeet vooral de pindakaas niet. Gelukkig is die prominent aanwezig op http://www.dutchshoponline.com
En alle winkels die Hollandse producten online verkopen op een rij!
Ik heb alle winkels die wereldwijd Hollandse producten verkopen op een rij gezet. Kijk maar eens op http://dutchfood.googlepages.com
Groetjes,
Roos